was successfully added to your cart.

Här kommer fem tips på hur man kan bli snabbare med snabbhetsträning!

Under mina år som friidrottstränare och fystränare har jag använt mig av en mängd olika övningar för att träna snabbhetsträning. Alla övningar fyller sitt syfte under olika delar av säsongen, dvs. man jobbar med olika typer av övningar under olika delar av en tävlings eller matchsäsong. Men en sak ska man komma ihåg oavsett när och oavsett vilken övning så är det mycket viktigt med full återhämtning mellan varje övning.

En tumregel brukar vara att vila 10 gånger så länge som du jobbar. Sprintar du 5 sekunder så vila 50 sekunder innan nästa omgång. Den här typen av träning bedrivs aldrig som mängdträning utan få insatser med mycket hög intensitet är devisen.

Här kommer mina fem bästa övningar för snabbhetsträning!

  1. Frekvenser mot vägg
  2. Frekvenser i trappa
  3. Drive and Float
  4. Frekvenslöpning över korgar
  5. Nedförslöpning

Alltid full fokus på utförande och kvalitet, hög intensitet med god återhämtning. Förbered din träning med ordentlig uppvärmning, aktiv rörlighet som löpskolning, stegringslopp, reaktionsövningar innan det är dags för den egentliga insatsen när det gäller att bli snabbare med snabbhetsträning. Under träningen så måste insatsen vara mycket intensiv för bästa resultat.

snabbhetsträning

Variera gärna träningen med att variera startposition, start på kommande, start med riktningsförändring på givet kommando, fallstarter eller släppstarter. Fler exempel på snabbhetsträning hittar du på vår kanal på YouTube.

Vill du få fler träningstips? Registrera dig på vårt Nyhetsbrev!

Pierre Söderfjord

Author Pierre Söderfjord

Elittränare & Certifierad Massageterapeut på Creativ Friskvård i Linköping AB Pierre är av Linnéuniversitet utbildad Elittränare och av branschrådet Svensk Massage Certifierad Massageterapeut. Pierre driver Creativ Friskvård i Linköping med tillhörande webshop.

More posts by Pierre Söderfjord

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.