was successfully added to your cart.

Få koll på grunderna i kinesiologytape

lär-dig-tejpa-kinesiotejp

 

Kinesiologytape utvecklades i början av sjuttiotalet av Dr Kenzo Kase från Japan. Han sökte en behandlingsform som kunde öka cirkulationen och korta rehabiliteringen vid olika former av skador eller överbelastningar.

Tejpens egenskaper ska efterlikna hudens, det vill säga. tunn, stretchbar, stimulera receptorer, medge full rörlighet och bidra till ökad cirkulation.

Kinesiologytape som den också kallas, är stretchbar på längden och tillverkad av bomullsfibrer. Klistret är latexbaserat och reagerar på värme, vilket ger en bra fästförmåga. Bomullsfibrerna och klistret gör att tejpen kan andas, vilket ger möjlighet till stimulering dygnet runt i upp till 5-7 dagar. Detta gör att användningsområdena för kinesiologytape är många. Tejpen är exempelvis bra att använda vid nackspärr, hälsporre eller benhinneinflammation. Tejpen finns i en mängd olika färger, bredder och längder.

Tänk på att att applicera tejpen på en stretchad muskel, runda hörnen på tejpen, applicera utan att komma i kontakt med klistret då vidhäftningen försämras. Tejpen sträcks mycket lite <25% och appliceras utan veck eller att skrynklas. Värm tejpen lite försiktigt med handen efteråt för att skapa en reagens med akrylen i klistret för optimal vidhäftning. Läs mer om hur du applicerar kinesiologytape i vårt specialinlägg.

Vill du lära dig mer om kinesiologytape, anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller kolla in vår tejpskola online.

Vi arrangerar även flera olika utbildningar inom kinesiologytape som Grundkurs, Fortsättningskurs, Grundkurs för Fotterapeuter samt Idrottskurser med greninriktad tejpning. Vi har producerat ett eget unikt utbildningsmaterial på svenska med över 40 olika illustrerade tejpningar fördelat på 60 A4-sidor i färg.

Begär offert om vi ska komma till er och utbilda hela kliniker, mottagningar eller föreningen.

Pierre Söderfjord

Author Pierre Söderfjord

Elittränare & Certifierad Massageterapeut på Creativ Friskvård i Linköping AB Pierre är av Linnéuniversitet utbildad Elittränare och av branschrådet Svensk Massage Certifierad Massageterapeut. Pierre driver Creativ Friskvård i Linköping med tillhörande webshop.

More posts by Pierre Söderfjord

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.