Här kommer tio bra tips att tänka på vid applicering av kinesiologytape

tips vid applicering av kinesiologytape
Tejpen är och följsam som en andra hud, den sitter bra och torkar snabbt efter duschning. Läkningen påskyndas direkt efter appliceringen och underlättas under hela tiden, upp till sju dagar. Tänk på följande vid applicering av kinesiologytape:
 

1. Alltid runda hörn!

För att få maximal fästförmåga ska du klippa alla hörn på tejpen runda innan du applicerar den. Tejpa alltid på ren och hårfri hud. Du kan alltså behöva raka området du ska tejpa för att tejpen ska sitta som bäst.

2. Fäste

När du har applicerat tejpen på huden är det viktigt att du stryker fram och tillbaka på den. Detta för att tejpen ska bli varm och fästa på bästa sätt.

3. Max 75% stretch!

Stretcha aldrig tejpen mer än 75%, annars är det mycket stor risk att den släpper.

4. Inga veck!

Det är viktigt att det inte blir några veck eller skrynkligheter i tejpen efter att du har applicerat den för att den ska sitta på plats så länge som möjligt .Om du ser att det har råkat bildas mycket veck och ojämnheter kan det vara bra att ta bort tejpen och börja om. Se då till att du får bort eventuella klisterrester från huden innan du applicerar den nya tejpen.

5. Börja och sluta på hud!

AAlla tejper ska fästas på hud i ändarna. Alltså ska du alltid börja och avsluta tejpningen på huden och inte på en annan tejp.

6. Max en vecka!

Låt tejpen sitta på så länge som möjligt, dock maximalt 7 dagar, utan att ta bort den. Släpper tejpen något i kanterna ska den klippas jämn för att undvika irritationer eller att den lossnar.

7. Håll koll på irritationer!

Om tejpen kliar efter applicering skall den tas bort. Klistret kan orsaka hudirritationer, men det är väldigt sällsynt. Alla våra tejper är latexfria.

8. Avlägsna tejpen

Tejpen tas lättast bort när den är blöt, t.ex. efter en varm dusch. Håll emot på huden för att lindra eventuell smärta. Om klister blir kvar på huden efter användande av tejpen är en fet crème eller olja det bästa att gnugga bort den med.

9. Mycket bra mot svullnad!

Använd gärna kinesiologytape för att minska svullnader i samband med t.ex. fotledsstukning eller bristningar. Kinesiologytejpen gör att blodcirkulationen ökar i det svullna området, vilket gör att den går ner snabbare.

10. Gå en kurs!

Framförallt om du vill lära dig mer, gå en kurs! Vi håller kurser flera gånger om året över hela Sverige. Det finns kurser från allt från nybörjare till avancerade kinesiotejpare. Läs mer under kurser.
Ett brett urval av kinesiologytape och utbildningar hittar du hos Creativ Friskvård i Linköping. Vi utbildar såväl privatpersoner som kliniker och mottagningar men även idrottsföreningar och ledare. Kontakta oss om du vill veta mer om oss och våra utbildningar inom kinesiologytape.