traning_ar_som_en_rulltrappa

Jag vill komma i form till sommaren! Jag vill må bättre! Jag vill gå ner i vikt! Nu ska jag ta tag i träningen!

Känner du igen uttrycken? Inte helt ovanlig i samband med nyårslöften eller som en start på ett nytt år. Hörs inte helt oväntat efter en lång och skön semester med god mat och inte allt för sällan god dryck. Människans natur verkar vara sådan att vi gärna vill ha en start och ett slut på många mål i tillvaron. Vi vill gärna starta träningen och även avsluta den med att ha kommit i form, må bättre, gått ner i vikt eller tagit tag i träningen.
Personligen ser jag på träningen som ett pågående projekt utan slut. För att vara i form varje sommar behöver träningen fortgå året runt. För att vi ska må bättre måste vi träna och äta hälsosamt under hela året. För att gå ner i vikt måste träningen fortgå under hela året och slutligen om du har tagit tag i din träning så släpp inte taget!
Därför tänker jag på träningen som att åka rulltrappa. Följer jag med strömmen på väg ner kommer jag att nå botten. Vänder jag mig mot strömmen och börjar att gå så kommer jag att ha kvar samma utgångsläge men jag kommer inte att dras med ned till botten. Ökar jag stegen en liten aning genom att lägga till lite träning och lite hälsosammare kost jag då kommer jag sakta att röra mig uppåt. Men då vi alla åldras så kommer tempot att sjunka lite grann för varje år vilket innebär att vi måste justera upp träningen och kosten lite – lite grann för varje år som går…
Med andra ord för att lyckas med att komma i form, må bättre, gå ner i vikt eller ta tag i träningen så vänd på inriktningen och börja gå mot strömmen. Öka träningen lite grann för varje år och förbättra din kosthållning med små steg åt gången. Gör du detta med insikten att det får ta tid men att du hela tiden fortsätter att gå så kommer du att ta dig mot toppen av rulltrappan och dina mål kommer att uppfyllas.
Då kan du med tillförsikt se fram emot sommaren där du är i form och du mår bättre. Du har gått ner i vikt för att du tagit tag i träningen genom att gå mot strömmen i rulltrappan och är på väg uppåt!