God jul, gott nytt år och tack för det gångna året!
Jag vill passa på att tacka för det året som har gått och mitt samarbete med er på Creativ Friskvård. Nedan har jag försökt att sammanfatta mina idrottsliga gärningar under året. Jag hoppas att nästa år blir ett ännu bättre år för oss båda!
Året som har gått har varit lite upp och ner idrottsligt för min del. Jag öppnade året mycket bra genom att följa upp den goda träningsperioden under vintern med en bra inomhussäsong. Jag fick representera landslaget två gånger, där jag faktiskt vann den första landskampen. Det andra landslagstillfället var Inomhus-EM i Göteborg, ett av årets stora målsättningar. Jag gjorde ett tappert försök som resulterade i ett nytt personbästa på 3000m, men jag missade tyvärr finalen med dryga 2 sekunder.
Efter inomhussäsongen så kom jag igång med träningen mycket bra och tränade väldigt bra. Tyvärr gick jag nog på lite väl hårt och började få ischiasliknande problem i samband med årets första utomhustävling, Stafett-SM. Vi (Hammarby) lyckades bärga två medaljer, silver och guld, vid Stafett-SM där jag fick ansvara för att springa slutsträckan på 4x1500m, där vi vann. Jag började tävlade fastän jag hade problem med kroppen. Trots det sprang jag personbästa på 1500m vid första tävlingen samt tog en viktigt 5:e plats vid Lag-EM i Dublin åt Sverige. Men kroppen sa ifrån och det blev en dryg månad utav alternativ träning. Trots detta ställde jag upp på SM, hel och frisk men med få löpmil i benen. Här lyckades jag springa hem bronset efter ett taktiskt uselt lopp på 1500m. Jag blev än en gång uttagen att representera Sverige vid efterföljande helgs tävling, Finnkampen, på både 1500m och 5000m. Här gick jag i mål som fyra respektive femma, men var nöjd med loppen med tanke på sommarens struliga bakgrund.
Efter utomhussäsongen tog jag ett par veckor lite lugnare, men jag har sedan oktober tränat på för fullt. Jag har fått in mellan 6-8 veckor med mycket mängdträning och god kvalité, och rent träningsmässigt går det bättre än någonsin. Jag har även börjat få bukt på mina svaga bitar som resulterat i diverse skadeproblem med hjälp av målinriktad och intensiv styrka.
Allt som allt är jag relativt nöjd med året som gått. Jag har blivit fyra SM-medaljer och fyra landslagsuppdrag samt fyra personbästan rikare detta året. Det viktigaste jag tar med mig är dock erfarenheterna, från framför allt det långa skadeuppehållet. Nästa år tror jag och hoppas på ett stort genombrott. EM i Zürich är huvudmålet!
Anmäl dig gärna till Creativ Friskvårds Nyhetsbrev
Mvh
Johan Hydén
god_jul_jh_creativ_friskvard
 
 
[starbox]