Behöver du en träningsutmaning?

Behöver du en träningsutmaning? Här kommer fyra stycken!

Ibland behöver man en utmaning för att komma igång med träningen. En del vill utmana andra och även träna tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Det kan vara att springa 5km eller göra en klassiker. Andra vill utmana sig själv och flytta gränser på egen hand. Oavsett vad målet är så känner många en större utmaning om målsättningen blir ”officiell” inom bekantskapskretsen eller på jobbet.
På så sätt skapas en dialog i vardagen om hur det går med träningen, framsteg i vardagen och hur man närmar sig slutmålet. En del föredrar långsiktiga mål för att t.ex. genomföra en klassiker eller delar av en klassiker,  andra föredrar kortsiktiga mål för att komma igång med träningen. Det kan vara en vandring på semestern eller en punktinsats för att tappa några kilo inför ett stundande bröllop. Kom ihåg att vi alla har olika förutsättningar, målsättningar och träningsbakgrund som styr innehållet i våra utmaningar och prestationer. För dig som vill ha korta och tydligt avgränsade utmaningar men samtidigt lite tuffare men genomförbara så kommer här fyra olika utmaningar som du kan genomföra på 30 dagar vardera.
(Alla övningar finns att se på vår YouTube-kanal)

Bålträning 30 dagar

Här är ett 30 dagars träningsprogram med fokus på att träna upp din bål. Programmet innehåller fyra olika övningar som alla tränar upp din bålstabilitet och förbättrar din hållning. Dela upp övningarna och vila lite mellan om du inte orkar alla övningarna i en följd.

 1. Situps 
 2. Crunches (låga situps)
 3. Benlyft
 4. Plankan


 

Sätesträning 30 dagar

Här är ett 30 dagars träningsprogram med fokus på att träna upp säte och lår. Programmet innehåller fyra olika övningar som tränar upp ditt säte och dina lår, vilket förbättrar styrka och balans. Dela upp övningarna och vila lite mellan om du inte orkar alla övningarna i en följd.

 1. Knäböj
 2. Höftresningar
 3. Utfallssteg
 4. Sidoplankan


 

Armträning 30 dagar

Här är ett 30 dagars träningsprogram med fokus på att träna upp armar och bröstmuskler. Programmet innehåller fyra olika övningar som tränar upp dina armar och bröstmuskler. Dela upp övningarna och vila lite mellan om du inte orkar alla i en följd.

 1. Armhävning
 2. Armlyft
 3. Dips
 4. Pekplanka – arm


 

Ryggträning 30 dagar

Här är ett 30 dagars träningsprogram med fokus på att träna upp din rygg. Programmet innehåller fyra olika övningar som tränar upp dina ryggmuskler. Dela upp övningarna och vila lite mellan om du inte orkar alla i en följd.

 1. Benlyft
 2. Rygglyft
 3. Sneda rygglyft
 4. Pekplanka – ben


 
Här har du fyra olika utmaningar som du kan använda som motivation och inspiration för att komma igång med din träning eller som ett komplement till din träning om du inte hinner iväg till gymmet. Ett perfekt alternativ att ta till under sommaren när det går alldeles utmärkt att träna hemma, på gräsmattan eller på stranden. När du är klar med en utmaning, ligg kvar på sista dagens träning och kör det som ett separat träningspass. Kombinera det med en ny övning och kör på. Kom ihåg att lite ont får det göra men smärtan ska aldrig bli värre!