[vc_row][vc_column][image_with_animation image_url=”4058″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][vc_column_text]

Så här går det till på vår grundutbildning i kinesiologytape!

Jag får en del frågor om hur vi lägger upp våra olika utbildningar inom kinesiologytape. Då vi håller flera olika utbildningar inom ämnet som t.ex. grundutbildning, fortsättningsutbildning, med idrottsinriktning, för medicinska fotterapeuter och intensivutbildningar, så varierar innehållet en del. Men jag tänkte berätta hur det brukar gå till på våra grundutbildningar.

Datum och anmälan

Datum för utbildningarna kommer vanligtvis upp i slutet på våren och i slutet på hösten så att du i god tid ser kommande kurser. Anmälan till utbildningen skickar du till oss via anmälningsformuläret på utbildningssidan. Anmälan bekräftas via mail och när utbildningsdatumet närmar sig kommer all praktisk information om tid, plats, betalning, lunch och fika. I samband med utbildningarna erbjuder vi alltid deltagarna att köpa tejp till ett kraftigt reducerat pris samt möjligheten att bli Återförsäljare av kinesiologytape till oss.
Vi försöker alltid genomföra utbildningarna men har en gräns för hur många deltagare vi kan ge tillfälle på varje utbildning. Detta för att säkerställa att alla får en så pedagogisk upplevelse som möjligt. Då tanken är att du ska kunna börja tejpa på kunder, patienter och aktiva direkt efter avslutad utbildning.

Schema

Utbildningsdagen börjar kl.09:00 med cirka en timmes teori blandad med lite praktiskt handhavande av kinesiologitejp. Vi går igenom historian bakom tejpen, stretchgrader, olika kända tekniker, materialvariationer, tillverkare och leverantörer.
Sedan är det dags att börja tejpa, vi försöker alltid att jobba två och två. Jag som utbildare berättar hur tejpningen går till, jag visar rent praktiskt hur det går till och visar även en presentation via projektor hur det går till. Allt vi går igenom under utbildningen finns även återgivet i vår bok Lär dig tejpa med kinesiologytape som även ingår i kursmaterialet. Kan även nämna att förutom boken – som är helt i färg med 86 sidor i A4 storlek med hårt omslag – ingår även all övningstejp under dagen, en medicinsk hårhyvel, kursintyg, lunch och fika på för- och eftermiddag.
Vi går igenom tejpningar med början på foten via ben, rygg, axel och nacke. Totalt brukar vi hinna med cirka 12-15 olika tejpningar. Vi lägger mycket fokus på ett praktiskt handhavande på tejpningen så att du som kursdeltagare ska känna dig så bekväm som möjligt med att hantera tejpen. Vi brukar ta ett kortare avbrott vid 10:30 för lite fika och sedan blir det lunch framåt 12:30. Efter lunch fortsätter vi tejpa och vid 15:00 tar vi en eftermiddagsfika. Några fler tejpningar sedan är det återkoppling, frågor, tips och trix sista halvtimmen. Utdelning av kursintyg och klara för dagen vid 17:00.

Vem kan gå en kurs?

Till våra utbildningar kommer såväl fysioterapeuter som naprapater, massörer och kiropraktorer men även sjuksköterskor och akupunktörer. Många är terapeuter av något slag, men det går lika bra om du är idrottsledare, tränare eller intresserad i största allmänhet! Det brukar bli en riktigt uppskattad och lättsam kursdag som springer förbi fort.
Förutom de kursdatum som vi presenterar på vår hemsida så har vi ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna om du och din förening vill ha en utbildning inom kinesiologytape. Då kommer vi ut till er och håller en anpassad utbildning med inriktning mot just er idrott. Vi åker även ut till kliniker och mottagningar och håller utbildningar för hela avdelningar eller företag. Dessa skräddarsys efter just de krav och förutsättningar som ges.
Återkom gärna till oss om du har frågor, funderingar eller undrar om något mer angående utbildningar inom kinesiologytape.
Se aktuella kursdatum och boka din plats HÄR[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”60″][vc_column_text]

Bilder från tidigare kurser

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”4052,4051,4050,4054,4049,4057,4053,4055″ layout=”4″ gallery_style=”1″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]