Efter att ha testat ett antal appar för löpning bl.a. SportsTracker, Runkeeper och Polar Beat så har jag hittat min favorit.
Polar Beat är framtagen av Polar som har en lång tradition av pulsklockor och en användarvänlig design. Polar Beat är den mest innehållsrika och i kombination med Pulsbandet H7 till din iPhone så kan du använda alla funktioner i appen.
Polar Beat och Polar H7 pulssensor ger dig grafisk och röststyrd vägledning i realtid för att hjälpa dig att hålla rätt intensitet. Dessutom lagras sträcka, tempo och din träningsrutt. Du kan naturligtvis även lyssna på musik i din iPhone under hela träningspasset.
beat

Gör Polar Beat ännu smartare genom att lägga till unika Polar-funktioner.

Utöver dessa funktioner får man även tillgång till en träningsdagbok på https://www.polarpersonaltrainer.com/ där all din träning sparas och summeras. Antal pass, sträcka, hastighet, splittider, förbränning, löpindex och mycket mera!
personaltrainer  diary
Man får även tillgång till en community på https://flow.polar.com där liknande information sparas med en del mycket häftiga sociala funktioner som t.ex. möjlighet att dela sitt löppass via Google Maps med Streetview bilder, hastighet, sträcka, puls osv.
maps
Med den här typen av app för löpning blir det mycket lättare att effektivisera sin löpning. kom ihåg att varva med distans, tempo och intervallträning för bästa effekt. Jag tycker själv att det har blivit mycket roligare att träna både löpning men även andra idrotter då man kan välja mellan ett antal sporter till som t.ex. styrketräning i appen. är man teknikintresserad så kommer upplägget med all statistik att tilltala. Men som sagt tidigare – en klar favorit som hjälper mig att effektivisera träningen!
Exempel på träningsupplägg kommer upp inom kort.