Undvik frostskador
Nu när vinterkylan håller oss i ett järngrepp så kan det vara problem att skydda ansiktet från frostskador. Speciellt om det blåser i kombination med stark kyla. För dig som vill fortsätta att träna t.ex. löpning, skidåkning och långfärdsskridsko kan ett alternativ vara att tejpa utsatta delar med kinesiologytape. Tejpen skyddar då utsatta delar i ansiktet som näsa, kinder och haka mot vinden och kylan genom sina unika egenskaper. Materialet i kinesiologytape tillåter huden att ”andas” så att ingen fukt bildas under tejpen. Då kinesiologytape även stimulerar till ökad cirkulation så får man en dubbel effekt i samband med kallt och kyligt väder.
Du har säkert redan sett på Världscupen i skidor att deltagarna där använder sig av tejpning med kinesiologytape i ansiktet för att skydda sig mot kylan vid träning och tävling för att undvika frostskador i ansiktet. Då kinesiologytape är stretchbar så är den mjuk och följsam mot din hud oavsett temperatur.
Kinesiologytape finns i en mängd olika färger, bredder och längder men vår storsäljare är Kindmax 5 cm i rosa eller ljusblått. För dig som har lite känsligare hud finns även Kindmax 5 cm Soft – 4waystretch som ett alternativ.
Vid applicering av kinesiologytape kom ihåg att alltid runda till hörnen, ta inte på klistret och streck tejpen måttligt. Du ska applicera tejpen inomhus och även ta bort tejpen när du kommit inomhus och huden återfått normal kroppstemperatur. Detta för att underlätta vid borttagning av tejpen.
forebygg_frostskador