Om jag vill förbättra mitt testvärde för att minska risken för ohälsa, hur ska jag göra då?

Då ditt testvärde påverkas av, dels din syreupptagningsförmåga och dels din vikt, eftersom ditt testvärde beräknas på syreupptagningsförmåga fördelat på din vikt så blir kontentan att för att påverka och förbättra ditt testvärde behöver du förbättra din kondition och eventuellt minska din vikt.
För att påverka och förbättra din kondition så behövs det en varaktig och kontinuerlig insats. Där man, beroende på träningsbakgrund kanske börjar med promenader och bygger på med att variera dessa med raska promenader och längre promenader. Nästa steg blir att varva dessa promenader med kortare inslag av jogg eller löpning, där även längden och intensiteten varieras. Efter detta är du redo för löpning vilket oftast är det mest effektiva sättet att förbättra konditionen och således testvärdet. variera löpningen med korta och långa pass med variation av intensitet. En fördelning kan vara att variera med distans, tempo och intervall för att undvika adaption (tillvänjning) och för att få ut mest av din träningstid.
Anlita gärna en Personlig Tränare för att få en professionell  hjälp med att anpassa ditt träningsupplägg efter dina förutsättningar. Gör regelbundna tester av din kondition för att följa utvecklingen av ditt testvärde. Genom att göra tester kan du utvärdera din egen insats i träningen men även ditt upplägg från en eventuell Personlig Tränare.
Kontakta gärna oss på Creativ Friskvård om du vill förbättra ditt testvärde och ha hjälp med Träningskonsultation eller Konditionstest. Boka tid direkt på hemsidan >>