[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Är det farligt att träna med ont i benhinnorna?

är-det-farligt-att-träna-med-ont-i-benhinnorna

Generellt sett så är det smärtan som avgör om man kan träna när man har ont i benhinnorna. Det är oftast inget farligt att träna med ont i benhinnorna eller benhinneinflammation och devisen brukar oftast vara att lite ont får det göra men det ska inte bli värre.

[yellowbox]BONUS: Missa inte vårt kompletta rehabprogram för hjälp vid benhinneinflammation längst ner i inläggt![/yellowbox]

 

Varför får man benhinneinflammation?

Problemen uppkommer oftast i samband med att man påbörjar en snabb tillväxt i början på tonåren, när man byter träningsunderlag, skor eller vid ökad träningsmängd.
Många gånger uppstår även problem vid alltför ensidig träning eller hoppträning. Man skiljer på benhinneinflammation (som sitter på insidan av skenbenet) och Compartment (som sitter på utsidan av skenbenet) men oftast benämns båda scenariona benhinneinflammation.

Vilka problem orsakar det?

Problemen med benhinneinflammation brukar oftast vara inflammation pga. överbelastning underbenets skeletthinnor, vadmuskelns infästning i underbenet, förträngning i muskelhinnan. I en del fall även att mängden slaggprodukter ökar och påverkar syresättningen av muskeln negativt. För svag muskelstyrka i vaderna är något som nämnts allt oftare under senare tid.

Vad gör man åt benhinneinflammation?

För att komma tillrätta med smärtan i benhinnorna rekommenderas oftast vila, nedtrappning av träningen, undvika hoppövningar, riktade styrkeövningar för vaderna, stretcha vader och framsidor av underben. Värme som t.ex. linimentidrottsmassage eller tejpning av benhinnorna med kinesiologytape är några tips på smärtlindring. Det senare att tejpa benhinnorna med kinesiologytape har jag själv kombinerat många fall där den aktive oftast upplevt en omedelbar effekt och smärtlindring. Vi har också skrivit ett inlägg som beskriver mer ingående vad du kan göra om du fått benhinneinflammation.
Smärtlindringen fungerar på både utsida och insida av skenbenet när man har ont i benhinnorna och jag har använt kinesiologytape på såväl löpare som fotbollsspelare under många år och tycker att jag har mycket god erfarenhet av smärtlindring av benhinnorna med hjälp av kinesiologytape.
Vill du ha hjälp att tejpa dina benhinnor eller vill du lära dig att tejpa själv? Kontakta oss på Creativ Friskvård.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column column_padding=”padding-3-percent” background_color=”#ffff99″ font_color=”#000000″][vc_column_text]

Komplett rehabprogram!

Fyll i ditt namn och din mailadress så får du ett komplett rehabprogram med massor av tips för hjälp vid ont i benhinnorna + nyttiga träningstips 1 gång i månaden. Superbra!

[/vc_column_text][divider custom_height=”10″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][divider custom_height=”40″][/vc_column][/vc_row]