Därför tar jag idrottsmassage, fem anledningar enligt Johan Hydén!

Mitt namn är Johan Hydén. Jag är 25 år, Linköpingsbo och en av Sveriges bästa medel- och långdistanslöpare med ett antal SM-medaljer från 800m upp till 5000m, fyra Finnkampsstarter samt en Europamästerskapsstart på meritlistan. Jag har sedan drygt ett år samarbetat med Creativ Friskvård i Linköping, där jag regelbundet tar behandlingar som idrottsmassage (en lite tuffare variant av klassisk massage riktad till idrottare).
 Här listar jag mina fem främsta anledningar till att ta idrottsmassage:

  1.  Minskad skaderisk – Genom att släppa på spänningar i muskulaturen så minskar risken för skador så som muskelsträckning, muskelbristning och låsningar
  2. Förbättrad återhämtning – Massage ökar genomblödningen i musklerna vilket gör att slaggprodukter snabbare kan transporteras bort och att kroppen då återhämtar sig snabbare
  3. Lindring av muskelvärk – Upplösning av knutor, ökad genomblödning och att återfå normal muskeltonus bidrar till att muskelvärk som uppstår vid hård träning minskas
  4. Avslappnande effekt – Vid massage utsöndras hormoner i kroppen så som oxytocin, som har en avslappnande och stressminskande effekt. För mycket stress bryter ned kroppen
  5. Snabbare läkningsprocess vid skada – Den ökade genomblödningen medför att kroppens läkningsprocesser går snabbare vid skador

därför tar jag idrottsmassage
 
Jag som elitlöpare tränar mellan 14-18 mil löpning per vecka fördelat på 10-14 träningspass. Detta sliter så klart på kroppens muskler och leder. Att ta idrottsmassage är ett effektivt sätt att se till att hålla sig skadefri, pigg och fräsch. I löpning är kanske det viktigaste att se till att ha kontinuitet i träningen. Genom att ta idrottsmassage varje eller varannan vecka hjälper jag till att hålla min kropp i balans så att jag kan klara av den tuffa träningen. Det är ett enkelt och effektivt sätt att tillgodogöra sig alla mil jag springer och därför tar jag idrottsmassage.  Jag befinner mig just nu i en tuff träningsperiod där siktet ligger på sommarens friidrotts-EM i Zürich.
Vill du läsa mer om mig och min karriär, få träningstips inom löpning men även andra tips om träning och hälsa från Creativ Friskvård så klicka på länken här >>> för att prenumerera på Nyhetsbrevet som kommer en gång i månaden. 
idrottsmassage
Vill du också prova på idrottsmassage hos Creativ Friskvård? Klicka här för tidsbokning!