Är din träningsmotivation som bortblåst? Behöver du lite hjälp på traven?

Träningsmotivation för dig!
Ibland går det trögare med träningen och man behöver lite motivation och inspiration. Själv upplever jag absolut att motivationen går i vågor. Som nu under sommaren när kvicksilvret närmade sig 32 grader så avtog motivationen dramatiskt. Däremot vet jag att så fort det blir lite svalare så börjar det krypa i kroppen igen och det är betydligt lättare att komma ut på en träningsrunda eller gå till styrketräningen.
Men för dessa dagar utan motivation, inspiration eller träningsentusiasm så har jag skrivit ihop några enkla knep som brukar höja träningslusten rejält. Bokmärk och spara för framtida träningsmotivation:

1. Gör ett träningsprogram

Om du gör det så vet du vad du ska träna, när du ska träna och hur länge du ska träna. Då upplever jag att det är betydligt lättare att komma igång och jag slipper fundera på hur och vad jag ska träna varje gång. (Tips! Vi har skrivit ihop ett 10 veckors kom igång-träningsprogram som du kan ladda ner och skriva ut)

2. Byt löprunda

Spring åt motsatt håll! Variation är ett sätt att komma bort från det förväntade. Spring på ett nytt ställe, åk till nya motionsspår eller träningsanläggningar. Eller varför inte hitta nya skogsvägar eller stigar, för att slippa veta vad som väntar bakom varje krök.

3. Byt ut löpningen mot andra grenar

Prova terränglöpning, cykling, mountainbike eller simning nu när vädrets makter ändå verkar vara på vår sida.

4. Köp nya träningskläder eller skor

Det är alltid lika roligt med en uppfräschning av träningsgarderoben och det brukar ge den där lilla extra motivationen att ta sig iväg på träningspasset.

5. Prova någon ny app

Utmana dig själv och spring mot antal kalorier eller försök hålla en given hastighet. Det finns mängder av olika träningsappar idag! Jag har recenserat Polar-appen i ett tidigare inlägg.

6. Utmana en träningskompis i nya grenar

Utvidga träningsförrådet med nya grenar och sporter, och det är ju ännu roligare om ni är två!

7. Sätt upp ett mål – gärna offentligt

Sätt upp målbilder och gör dom offentliga. Låt kompisarna veta att du tränar för en prestation. Det kanske till och med kan locka med någon mer på träningsrundan, eller ge lite frågor om hur det går med träningen.

8. Uppdatera din musik

Uppdatera spellistorna med ny musik, låt musiken inspirera till kommande träningspass. Ett tips om du har Spotify, är att kika under menyn Browse och sen Genres & Moods. Där finns en hel kategori med workout-spellistor att kika igenom!

9. Ta hjälp av ett proffs

Ta hjälp av någon som är kunnig inom din idrott för att få lite nya tips och idéer för att utveckla din egen träning. Det brukar alltid ge en välbehövlig motivationsboost!

10. Sätt upp prestationsbelöningar

Belöna dig själv med till exempel idrottsmassage om du fixat träningen den här veckan. Eller köp en ny tröja om månadens träningar är avklarade.

Bonustips!

Prenumerera på vårt populära träningsmail, så får du inspirerande artiklar, träningsråd och fina erbjudanden en gång i månaden! Perfekt som en liten motivationsboost varje månad.
 
Hoppas du har fått lite mer inspiration att dra på dig träningskläderna efter dessa tips! Har du några egna tips för att höja träningsmotivationen? Skriv gärna en kommentar!