[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Här kommer några tips som man kan använda vid ont i benhinnorna!

är-det-farligt-att-träna-med-ont-i-benhinnornaVad gör man vid ont i benhinnorna? Det är frågan man får många gånger av oroliga föräldrar och idrottare i allmänhet men ungdomar i synnerhet. Vid all uppkommen smärta så finns det alltid en orsak och en verkan. Låt smärtan styra vad du kan göra, lite ont får det göra vid olika aktiviteter men det ska inte bli värre! Så här kommer några tips på vad gör man vid ont i benhinnorna.
[yellowbox]BONUS: Missa inte vårt kompletta rehabprogram för hjälp vid benhinneinflammation längst ner i inlägget![/yellowbox]
 

1. Vila

Aktiv vila (lågintensivt cirkulationsarbete) som till exempel cykel, vattenträning eller crosstrainer

2. Riktade träningsövningar

  • Lågintensiva tåhävningar som tåhävningar i benpressmaskin, för att stärka muskulaturen
  • Excentriska tåhävningar (använda båda fötterna och släpp en på vägen ner)
  • Lågintensiva horisontella hopp (hö,hö – vä,vä), (hö-båda-vä-båda)
  • Lågintensiva vertikala hopp (Asklinghopp), (linjehopp)
  • Tripping, tripping med förspänning, hälkickar, sprintkickar (alla övningar med en förspänning och aktiv fotisättning)

3. Idrottsmassage

Massera 1 min. på benhinnorna, kyl 1 min. med is på benhinnorna, växla varje minut i 10 min. totalt. På så sätt fås en kraftig cirkulationsökning vilket kan bidra till smärtlindring och snabbare läkning. Man kan också använda liniment för att lindra smärtan.

4. Kinesiologytape

Tejpa benhinnorna med kinesiologytape 5-7 dagar, lufta en dag och tejpa igen. Det fungerar som smärtlindring för många och är något vi starkt rekommederar!

5. Tänk på skor och underlag

Byt skor under aktivitet. Till exempel, byt till löparskor vid uppvärmning och nedjogg på fotbollsträningen. Undvik hårda underlag som t.ex. asfaltslöpning, välj hellre motionsspår.

6. Skynda långsamt!

Försök att avbryta all träning innan smärta uppstår. Så om du klarade 30 minuters träning innan smärta igår, prova 35 minuter nästa träning istället för 60 minuter direkt. Exempel på träningsövningar hittar du på vår kanal på YouTube. Men kom ihåg att det inte är farligt att träna med lite ont i benhinnorna!
Så för att undvika ont i benhinnorna eller försöka lindra smärtan så alternera träningen med aktiv vila, riktade cirkulations och träningsövningar i kombination med styrkeövningar och kompletterande behandlingar som idrottsmassage och kinesiologytape. Vi på Creativ Friskvård kan hjälpa dig med din behandling. Men kom ihåg att ett  sunt förnuft och lite tålamod behövs då det brukar ta tid att bli helt smärtfri![/vc_column_text][divider custom_height=”50″][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”10″][divider custom_height=”10″][vc_column_text]

Komplett rehabprogram!

Fyll i ditt namn och din mailadress så får du ett komplett rehabprogram med massor av tips för hjälp vid ont i benhinnorna + nyttiga träningstips 1 gång i månaden. Superbra!

[/vc_column_text][divider custom_height=”10″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]