LÄR DIG TEJPA

Tejpa knäled

Hjälp vid ont i knäet

KNÄLEDEN

Knäleden är en gångjärnsled där inåt- och utåtrotation även är möjlig i begränsad omfattning. Den maximala flexionen i leden är 135°. Knäleden medger ingen extension men i flexerat läge kan underbenet roteras något. I praktiken kan knäleden betraktas som tre sammansatta leder: Två kondylärleder mellan lårbenets två kondyler (condylus lateralis et medialis femoris) och motsvarande menisker (meniscus lateralis et medialis) och kondyler (condylus medialis et lateralis tibiae) på skenbenet. En tredje led finns mellan knäskålen och lårbenet. Denna led är i princip en fri kulled men eftersom de två benen inte helt anpassade till varandra utgörs rörelserna i leden inte av någon enkel glidrörelse.

Steg 1

Applicera en 5cm I-tejp med knäet i 90°, starta på ovansidan av knäet, ned över den inre delen av knäet och avsluta nedanför tuberositas. Använd muskelteknik 25 %.

Steg 2

Applicera ytterligare en 5cm I-tejp på ovansidan av knäet (starta på hud), ned över den yttre delen av knäet och avsluta nedanför tuberositas (på hud). Använd muskelteknik 25 %, tänk på att inte komma för nära knävecket på dessa två tejpningar.

Steg 3

En tredje 5cm I-tejp appliceras på eller straxt ovanför tuberositas med hjälp av ligamentteknik 75 % stretch. Avsluta ostretchat på var sida om knäet, undvik att hamna för nära knävecket.

Alternativ tejpning

Steg 1

Applicera en 5cm I-tejp med knäet i 90°, starta mitt på låret, ned över den inre delen av knäet och avsluta nedanför på smalbenet,använd muskelteknik 25 %

Steg 2

Applicera ytterligare en 5cm I-tejp mitt på låret, ned över den yttre delen av knäet och avsluta nedanför på smalbenet, använd muskelteknik 25 %.Tänk på att inte komma för nära knävecket på dessa två tejpningar.

Steg 3

En tredje 5cm I-tejp appliceras på eller straxt ovanför tuberositas med hjälp av ligamentteknik 75 % stretch. Avsluta ostretchat på var sida om knäet, undvik att hamna för nära knävecket.

Rekommenderad tejp

Kindmax 5cm

139,00 kr

Bra att ha hemma

CREATIV FÖRKLARAR

Vilken tejp ska jag välja?

Det finns en uppsjö av olika kinesiologytejper att välja på. Pierre reder ut vilken tejp som passar till vad. 

CREATIV FÖRKLARAR

Mer om kinesiologytape

Höstens kursdatum!

Nu har vi endast några månader kvar till höstens kurs i kinesiologytape! Den hålls i Linköping, men vi finns som vanligt tillgängliga för skräddarsydda kurser på valfri plats (kontakta Pierre om du vill veta mer!) Målet i slutet av kursen är att du med självförtroende...

läs mer

Fibromyalgi och kinesiologytape

För flera år sen fick vi frågan om det gick att behandla fibromyalgi med hjälp av kinesiologytape. Eftersom vi redan då använde oss av både kinesiologytape och fibromassage så beslöt vi att prova oss fram på våra kunder och flera har fått en positiv reaktion av...

läs mer

Det här är vår grundkurs!

[vc_row][vc_column][image_with_animation image_url="4058" alignment="center" animation="Fade In" img_link_target="_self"][divider line_type="No Line" custom_height="20"][vc_column_text] Så här går det till på vår grundutbildning i kinesiologytape! Jag får en del...

läs mer
OMDÖMEN FRÅN KURSDELTAGARE

Vi har hundratals nöjda kursdeltagare!

"Riktigt proffsigt bemötande och lärorik dag med Creativ Friskvård. Pierre, du är grym!"

– Mika

"Tack för en toppenfredag! Bra upplägg på kursen och klara och tydliga instruktioner! Bra feedback!"

– Mia

"Tack för en bra kurs. Mycket att tänka på och många detaljer.
Jag är nöjd."

– Kjell

Redo att ta första klivet?

Kursanmälan

Du är inte anmäld till kursen förrän du fått en bokningsbekräftelse per mail, men kom ihåg att din anmälan är bindande! Avbokning måste ske senast en vecka före kursstart annars utgår full debitering. Om färre än 8 anmälda kan vi komma att ställa in eller flytta angiven kurs. Detta meddelas i så fall 14 dagar före kursstart.

Har du frågor om kurserna, kontakta kursinstruktör Pierre Söderfjord på pierre@creativfriskvard.se.