LÄR DIG TEJPA

Tejpa musarm

Armbågsleden

ARMBÅGSLEDEN

Armbågsleden är sammansatt av två olika typer av leder, en gångjärnsled mellan överarmsbenet och  armbågsbenet samt strålbenet. Dessutom av den proximala vridleden mellan armbågsbenet och strålbenet.

Kombinationen av dessa leder medger flexion – extension på minst 150° samt supination – pronation på omkring 160°. Vidare extension av underarmen förhindras av ett benutskott på armbågsbenet. Vidare flexion av handen förhindras muskulärt av att de två underarmsbenens mjukdelar stöter emot varandra.

Musarmsbesvär kan uppträda på flera olika ställen i armar och händer. En vanlig variant är lateral epikondylit, även kallat ”tennisarmbåge”, som ger smärta på armbågens utsida. Även axlar och handleder (karpaltunnelsyndrom)är utsatta. Genom att ta korta pauser och göra diverse stretchövningar med jämna mellanrum kan man minska den monotona belastningen av musklerna. Det finns också alternativ till att använda en vanlig datormus som kan vara skonsammare, till exempel styrkula, styrplatta eller styrlist.

Steg 1

Applicera en 5cm I-tejp med muskelteknik 25 % på en sträckt muskel.

Steg 2

Utgå från handryggen och avsluta ovanför och på utsidan av armbågsleden.

Steg 3

Applicera ytterligare en 5cm I-tejp med korrigeringsteknik 75 % över smärtområdet, utgå från knölen vid armbågen med riktning mot tummen.

Alternativ tejpning

Steg 1

Applicera en 5cm I-tejp med muskelteknik 25 % på en sträckt muskel.

Steg 2

Utgå från handryggen och avsluta ovanför och på utsidan av armbågsleden.

Steg 3

Applicera ytterligare en delad 5cm I-tejp med korrigeringsteknik 75 % över smärtområdet, utgå från knölen vid armbågen med riktning mot tummen. Variera avståndet mellan tungorna med ca 1-3 cm.

Rekommenderad tejp

Kindmax 5cm

139,00 kr

Bra att ha hemma

CREATIV FÖRKLARAR

Vilken tejp ska jag välja?

Det finns en uppsjö av olika kinesiologytejper att välja på. Pierre reder ut vilken tejp som passar till vad. 

CREATIV FÖRKLARAR

Mer om kinesiologytape

Höstens kursdatum!

Nu har vi endast några månader kvar till höstens kurs i kinesiologytape! Den hålls i Linköping, men vi finns som vanligt tillgängliga för skräddarsydda kurser på valfri plats (kontakta Pierre om du vill veta mer!) Målet i slutet av kursen är att du med självförtroende...

läs mer

Fibromyalgi och kinesiologytape

För flera år sen fick vi frågan om det gick att behandla fibromyalgi med hjälp av kinesiologytape. Eftersom vi redan då använde oss av både kinesiologytape och fibromassage så beslöt vi att prova oss fram på våra kunder och flera har fått en positiv reaktion av...

läs mer

Det här är vår grundkurs!

[vc_row][vc_column][image_with_animation image_url="4058" alignment="center" animation="Fade In" img_link_target="_self"][divider line_type="No Line" custom_height="20"][vc_column_text] Så här går det till på vår grundutbildning i kinesiologytape! Jag får en del...

läs mer
OMDÖMEN FRÅN KURSDELTAGARE

Vi har hundratals nöjda kursdeltagare!

"Riktigt proffsigt bemötande och lärorik dag med Creativ Friskvård. Pierre, du är grym!"

– Mika

"Tack för en toppenfredag! Bra upplägg på kursen och klara och tydliga instruktioner! Bra feedback!"

– Mia

"Tack för en bra kurs. Mycket att tänka på och många detaljer.
Jag är nöjd."

– Kjell

Redo att ta första klivet?

Kursanmälan

Du är inte anmäld till kursen förrän du fått en bokningsbekräftelse per mail, men kom ihåg att din anmälan är bindande! Avbokning måste ske senast en vecka före kursstart annars utgår full debitering. Om färre än 8 anmälda kan vi komma att ställa in eller flytta angiven kurs. Detta meddelas i så fall 14 dagar före kursstart.

Har du frågor om kurserna, kontakta kursinstruktör Pierre Söderfjord på pierre@creativfriskvard.se.