LÄR DIG TEJPA

Tejpa nacke

Kappmuskeln – M. Trapezius

M. Trapezius är en muskel som sitter i ryggens övre del, eller i den övre delen av bröstryggen. Den brukar även kallas Kappmuskeln då den så att säga håller upp kappan. Den här muskeln är en förhållandevis stark muskel och tar hand om axelns positionering uppåt, bakåt och även snett ner bakåt. Normalt sett brukar denna muskel fungera som en synergist till andra muskler då olika rörelser eller övningar utförs.

Det finns ett fåtal isolerande träningsövningar för just denna muskel, men då den är relativt stark är det väldigt få som vill isolera denna muskel vid träning. En benämning på överdriven utveckling av denna muskel brukar kallas tjurnacke, men extra träning av denna muskel kan vara av intresse för exempelvis brottare.

Steg 1

Applicera en 5cm I-tejp på en stretchad muskel med muskelteknik 25%, utgå från nacken strax nedanför örat vid skallbasen och avsluta vid ovandelen av axeln.

Steg 2

Applicera ytterligare en 5cm I-tejp på motsatt sida på en stretchad muskel med muskelteknik 25%, utgå från nacken strax nedanför örat vid skallbasen och avsluta vid ovandelen av axeln.

Steg 3

Glöm inte att värma tejpen för ökad vidhäftning! Beroende på personlig hygien och belastning kan tejpen behöva bytas varje dag.

Steg 4

Applicera en 5cm I-tejp på en stretchad muskel med muskelteknik 25 %, utgå från nacken strax nedanför skallbasen och avsluta nedanför kanten/vinkeln på skulderbladet.

Steg 5

Applicera ytterligare en 5cm I-tejp på motsatt sida på en stretchad muskel med muskelteknik 25 %, utgå från nacken strax nedanför skallbasen och avsluta vid kanten/vinkeln på skulderbladet.

Steg 6

Applicera en 5cm eller en 7,5cm I-tejp över C7 (den kota som syns tydligast i nacken) med böjd nacke och ligamentteknik 75 % stretch.

Rekommenderad tejp

Kindmax 5cm

139,00 kr

Bra att ha hemma

CREATIV FÖRKLARAR

Vilken tejp ska jag välja?

Det finns en uppsjö av olika kinesiologytejper att välja på. Pierre reder ut vilken tejp som passar till vad. 

CREATIV FÖRKLARAR

Mer om kinesiologytape

Höstens kursdatum!

Nu har vi endast några månader kvar till höstens kurs i kinesiologytape! Den hålls i Linköping, men vi finns som vanligt tillgängliga för skräddarsydda kurser på valfri plats (kontakta Pierre om du vill veta mer!) Målet i slutet av kursen är att du med självförtroende...

läs mer

Fibromyalgi och kinesiologytape

För flera år sen fick vi frågan om det gick att behandla fibromyalgi med hjälp av kinesiologytape. Eftersom vi redan då använde oss av både kinesiologytape och fibromassage så beslöt vi att prova oss fram på våra kunder och flera har fått en positiv reaktion av...

läs mer

Det här är vår grundkurs!

[vc_row][vc_column][image_with_animation image_url="4058" alignment="center" animation="Fade In" img_link_target="_self"][divider line_type="No Line" custom_height="20"][vc_column_text] Så här går det till på vår grundutbildning i kinesiologytape! Jag får en del...

läs mer
OMDÖMEN FRÅN KURSDELTAGARE

Vi har hundratals nöjda kursdeltagare!

"Riktigt proffsigt bemötande och lärorik dag med Creativ Friskvård. Pierre, du är grym!"

– Mika

"Tack för en toppenfredag! Bra upplägg på kursen och klara och tydliga instruktioner! Bra feedback!"

– Mia

"Tack för en bra kurs. Mycket att tänka på och många detaljer.
Jag är nöjd."

– Kjell

Redo att ta första klivet?

Kursanmälan

Du är inte anmäld till kursen förrän du fått en bokningsbekräftelse per mail, men kom ihåg att din anmälan är bindande! Avbokning måste ske senast en vecka före kursstart annars utgår full debitering. Om färre än 8 anmälda kan vi komma att ställa in eller flytta angiven kurs. Detta meddelas i så fall 14 dagar före kursstart.

Har du frågor om kurserna, kontakta kursinstruktör Pierre Söderfjord på pierre@creativfriskvard.se.